Eylien Lommen met de scherven.
Volledig scherm
Eylien Lommen met de scherven. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

Fooddesigner Eylien Lommen: 'Voor ieder formaat neus had ik een ander kopje'

DDWEINDHOVEN - Het was een nachtmerrie voor Eylien Lommen, die zo trots was op haar mooie verzameling koffiekopjes, schoteltjes en theeglazen met gouden randjes.

 1. Atelier Néerlandais in Parijs voor creatievelingen: ‘Fransen houden van status. Ze kijken anders aan tegen prestige dan wij’

  Atelier Néer­landais in Parijs voor creatieve­lin­gen: ‘Fransen houden van status. Ze kijken anders aan tegen prestige dan wij’

  EINDHOVEN - Voor creatieve Nederlandse ondernemers die in Frankrijk aan de bak willen komen, is er een handig adres midden in het centrum van Parijs: het Atelier Néerlandais aan de Rue de Lille. Die hulp kan goed van pas komen. ,,Nederlanders zijn vaak erg resultaat- en prijsgericht. Dat telt in Frankrijk natuurlijk ook, maar soms spelen er andere dingen een rol", zegt Lilian Widdershoven, hoofd van het atelier.
 2. Dutch Design Week officieel geopend: ‘Designers laten zien wat verbeeldingskracht doet
  Dutch Design Week

  Dutch Design Week officieel geopend: ‘Designers laten zien wat verbeel­dings­kracht doet

  ,,Talenten en creatieve makers de ruimte geven, dat doet de Dutch Design Week. In deze inspirerende omgeving laten designers zien wat verbeeldingskracht doet. We hebben designers ook in de andere 51 weken per jaar nodig. Er zijn veel uitdagingen in onze samenleving in thema’s als zorg en huisvesting. Daar kunnen we makers zoals jullie bij gebruiken, om die thema’s aan te pakken.”