Eylien Lommen met de scherven.
Volledig scherm
Eylien Lommen met de scherven. © FotoMeulenhof/Jean Pierre Reijne

Fooddesigner Eylien Lommen: 'Voor ieder formaat neus had ik een ander kopje'

DDWEINDHOVEN - Het was een nachtmerrie voor Eylien Lommen, die zo trots was op haar mooie verzameling koffiekopjes, schoteltjes en theeglazen met gouden randjes.

Ze is fooddesigner en deze week serveert ze tijdens Dutch Design Week haar eten en drank op sectie-C, tussen de zaagtafels, lasapparaten en boren, gebruik makend van haar bijzondere servies.

Drempeltje

Dagenlang liep ze keurig met haar kar vol servies om een drempeltje op het terrein heen, dinsdag zag ze het ineens over het hoofd. Zeker 150 schotels, kopjes en drinkglazen vielen kapot. ,,Ik verzamel al tien jaar kitsch. Alles met een gouden randje vind ik mooi. Van mijn oma, van tantes en van veel ander mensen had ik mijn kopjes en schoteltjes gekregen. Het is allemaal naar de filistijnen."

Ze kan niet inschatten hoeveel waarde haar verzameling had; veel van het aardewerk heeft ze door de jaren van kennissen en familie gekregen.

Neus

Lommen heeft een eigen horecaonderneming 'Let's Explore food’ en serveert deze week eten met speciale smaken. De Waalrese heeft ook aandacht voor koffie en thee.

Lommen vindt dat je een goed koffiekopje niet moet onderschatten. ,,Koffie uit een mooi kopje smaakt beter dan uit een grote - of een plastic - beker. En de neus doet het meeste werk omdat daar de aroma's terechtkomen. Voor ieder formaat neus had ik een ander kopje."

Poll

De Dutch Design Week is de mooiste week van het jaar in Eindhoven

  • Eens (20%)
  • Oneens (80%)
1946 stemmen

Poll

20 euro voor negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties is echt niet te veel

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
3037 stemmen