Volledig scherm
Bastiaan Buys maakte een BDSM-variant van de Rietveld-stoel Foto Teun van Beers

Houden we zoveel van onze tablet dat we eraan willen likken? Seks en humor tijdens DDW (video)

EINDHOVEN - Dansende borsten, tedere plumeaus en een designstoel voor bondage - de expositie For play, Shaping Sexuality bewijst dat seks en humor prima samengaan tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Kunnen kasten zich met elkaar verstrengelen? Houden we zoveel van onze tablet dat we eraan willen likken? Wat is de ideale kleding om discreet in te kunnen masturberen? En zou je een rollator kunnen gebruiken om ondanks je stramme botten toch nog te vrijen met je lief?

In de expositie verkent MU de verbeelding van seksualiteit buiten de platgetreden paden van porno en commercie. Co-curatoren Tom Loois en Sanne Muisers brachten het werk van meer dan dertig kunstenaars bij elkaar, waarvan acht speciaal voor MU werden gemaakt. Dit levert een breed scala aan verbeeldingen op, waarin het als vanzelf ook gaat over allerlei aspecten van het mens zijn: plezier, opwinding, schaamte en kwetsbaarheid.

Deze expositie wil je verleiden: je mag alles aanraken en uitproberen. Neem de Foot Spa van Harm Rensink, een paviljoentje dat aan Japanse theeceremonies doet denken. Om de kiezelstenen te voelen, moeten schoenen en sokken uit. Ook uitnodigend is Fort Folly van Jan Pieter Kapteyn, een soort hemelbed dat volledig is opgebouwd uit hoofdkussens. Er spreekt een huiselijk genot uit deze werken.

Ontwerpster Maud van der Linden wil het taboe rondom zelfbevrediging doorbreken. Dat doet ze met een speciaal ontworpen pak, de Oh so solo, dat momenteel onderdeel is van de expositie For Play, Shaping Sexuality van MU.