Paul Groenendijk (r) en Piet Vollaard (niet op foto) schreven architectuurgids over Eindhoven. René Erven (l) was hen behulpzaam. Hier staan ze bij Natlab, dat ook in het boek staat.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Groenendijk (r) en Piet Vollaard (niet op foto) schreven architectuurgids over Eindhoven. René Erven (l) was hen behulpzaam. Hier staan ze bij Natlab, dat ook in het boek staat. © Foto van de Meulenhof/Sem Wijnho

Presentatie tijdens DDW: Architectuurgids over Eindhoven

DDWEINDHOVEN - Het boek 'Eindhoven Architectuur Stad' bevat 'de 100 beste gebouwen' van Eindhoven. De presentatie is tijdens de DDW.

Paul Groenendijk (61) kende Eindhoven tot voor kort nauwelijks. De Rotterdamse bouwkundige is de stad gaan waarderen, zegt hij. ,,Rotterdam en Eindhoven lijken op elkaar. Het zijn steden met een heftig industrieel verleden, waar veel gebeurt en veel kan. Lekker rommelig. Amsterdam en Utrecht zijn als concept eigenlijk al af. Dan krijg je zo'n ramp als Hoog Catharijne. Je hebt wel meer van die steden. Praag, Dublin, ik vind er niks aan. Voor spannende architectuur moet je in Rotterdam en Eindhoven zijn." 

Poll

De Dutch Design Week is de mooiste week van het jaar in Eindhoven

  • Eens (20%)
  • Oneens (80%)
1946 stemmen

Poll

20 euro voor negen dagen onbeperkt toegang tot alle DDW locaties is echt niet te veel

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
3037 stemmen