Volledig scherm
Paddy van Lieshout van het Javaans Eetcafé in Eindhoven met het DDW-bord. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Restaurantbaas in Eindhoven tart organisatie DDW

EINDHOVEN - De organisatie van de Dutch Design Week (DDW) is niet blij met een eenmansactie van Paddy van Lieshout van het Javaans Eetcafé aan de Kleine Berg in Eindhoven.

De horecabaas heeft buiten een bord opgehangen met de tekst 'dutch design week eindhoven - restaurant'. Hij wekt de indruk onderdeel uit te maken van het evenement.

Het kwam hem op een telefoontje van de organisatie te staan. "We hebben meneer laten weten dat hij dit niet kan maken, aangezien hij niet officieel deelneemt aan de DDW", aldus een woordvoerster. De organisatie heeft Van Lieshout gevraagd het bord, dat ook nog eens is voorzien van het oude logo, weg te halen. Maar die maakt er geen haast mee.

De organisatie heeft Van Lieshout nog de kans geboden een officiële horecadeelnemer te worden. "Ik moest 750 euro voor een bord betalen. Maar ik heb toch al een bord", zegt hij.

Van Lieshout vindt dat de organisatie niet zo moeilijk moet doen. "De gemeente heeft de merknaam twee jaar geleden voor veel geld gekocht om de DDW overeind te houden. Dan is de naam toch eigendom van alle Eindhovenaren?"

Bij de Dutch Design Week zitten ze wel met de zaak in de maag. "Maar laten we er niet te veel tijd aan besteden", zegt een woordvoerster. "Want eigenlijk is het sop de kool nog niet waard."