Volledig scherm
© Kees Martens

Stoelen onderdeel route Dutch Design Week

EINDHOVEN - De reclamezuil is nog leeg, maar die wordt snel voorzien van grote posters, óók van de hand van Maarten Baas.

Hij is de ontwerper van het project waarin twee bronzen stoelen en de 'muppy' de komende jaren het beeld van de Vrijstraat bepalen.

Het werk Face to Face van Baas maakt onderdeel uit van de Roundabout; een semi-permanente designroute in de binnenstad van Eindhoven. Die route omhelst verder objecten van onder anderen Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk. Die Eindhovense ontwerpers hebben een bijzondere uitkijktoren in de tuin van de Effenaar geplaatst. In de tuin van het Van Abbemuseum staat ook een toren, deze is van Aart van Asseldonk.

Op het Stationsplein staat een bewegend object van Ivo Schoofs en op de Markt wordt volgende week vrijdag een object van Tessa Koot geïnstalleerd. De Eindhovense kunstenaar John Körmeling heeft – als een soort daad van verzet – een raam in de zogeheten Zusterflat aan de Vestdijk vervangen. De bestaande exemplaren noemt hij spuuglelijk, het nieuwe stalen exemplaar past volgens hem veel beter bij de jaren-vijftigflat.

De designroute wordt lopende de tijd deels vervangen door nieuwe objecten, afhankelijk van een evenement als Glow of de feestdagen.