Volledig scherm
Chloé Rutzerveld maakt stroopwafels van wortels, knolselderij en bieten. © René Manders

Stroopwafel krijgt concurrentie uit onverwachte hoek in Eindhoven

EINDHOVEN - Als het aan Chloé Rutzerveld (23) uit Eindhoven ligt, krijgt de oer-Hollandse stroopwafel concurrentie. Ze maakt wafels van wortels, knolselderij en bieten. Een beetje vreemd, maar (best wel) lekker.

Oké, het eindresultaat gaan we niet zien in de finale van 'Heel Holland Bakt', maar bijzonder zijn de koekjes van Chloé zeker. Dat moet ook wel want ze gaan de strijd aan met de dikmakende maar in binnen- én buitenland oh zo gewaardeerde traditionele stroopwafel.

Smaaksensatie
Wie gruwelt van wortelstamppot of gekookte bietjes, rent niet gillend weg bij het zien van de Eindhovense wafels. Aan de buitenkant verraadt alleen de oranje of rode kleur een andere dan de vertrouwde receptuur. Pas als de tanden in het ding gaan is er sprake van een verrassende smaaksensatie. Een koek met een bite. Met duidelijk wortel of biet in de na-hap. Dat is verklaarbaar, want meer dan dat zit er simpelweg eigenlijk niet in.

Concept design
Chloé Rutzerveld, Food & Concept Design, staat er op haar visitekaartje. Ze maakte al naam met haar 3D geprint, eetbaar ecosysteem. "Dát was pas echt concept design. Maar zoiets is moeilijk uit te leggen aan het grote publiek. Bij de groentewafels is dat veel makkelijker", meent de bedenkster.

Stadhuisplein
Bezoekers aan de Dutch Design Week kunnen voor zichzelf uitmaken of de Eindhovense wafels een plekje naast de bekende stroopwafels verdienen. Chloé Rutzerveld verwarmt haar wafelijzers op het Stadhuisplein als onderdeel van Agri Meets Design.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Een mooie herinnering aan de Dutch Design Week, zo'n DDW-tatoeage

  • Eens (12%)
  • Oneens (88%)
1712 stemmen

poll

Met 450 onderdelen is 9 dagen veel te kort voor de DDW

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
1535 stemmen