Volledig scherm
Het werk In 20 steps van Studio Drift, te zien in de Kazerne.

Studio Drift: De wil om te vliegen verbeeld

Studio Drift heeft wederom een werk gemaakt waar je stil van wordt. Ze wilden heel graag iets voor de Biënnale van Venetië maken en kwamen uiteindelijk terecht bij Adriano Berengo van de gelijknamige, bekende glasstudio in de Dogenstad.

Berengo houdt zich bezig met het innoveren van de glas-technieken van Murano en ging in zee met Lonneke Gordijn en Ralph Nauta oftewel Studio Drift. Gordijn: "Hij nodigt kunstenaars uit om met zijn vakmensen te werken en exposeert vervolgens de resultaten. Voor ons had hij een prachtige, 18e eeuwse ruimte gevonden, waar de ovens nog in stonden. Toen hebben we het werk eigenlijk speciaal voor die plek gemaakt. "Waar In 20 steps over gaat? Waar vrijwel al ons werk over gaat: Zoeken naar vrijheid, binnen de systemen die er zijn."

Design Academy
Gordijn (1980) en Nauta (1978), studeerden alletwee in 2005 af aan de Design Academy Eindhoven en begonnen Studio Drift, eerst in Eindhoven, later in Amsterdam. Hun handelsmerk is de combinatie natuur en technologie. Poëtisch mag je het ook noemen. Zie Dandelight: een ledje, beplakt met de stengeltjes van een paardenbloem, werkend op een batterijtje. Of Shylight, een grote stoffen lamp die vertikaal kan bewegen en daardoor lijkt op een ontluikende bloem. Een aantal hing vorig jaar tijdens de DDW in het Veemgebouw en verbaasden elke bezoeker.

Nu is er In 20 steps, een groots en indrukwekkend kunstwerk dat de ruimte van De Kazerne op een aangename manier domineert.

In 20 Steps maakt onderdeel uit van de expositie Escape, embracing the freedom of beauty in De Kazerne, Paradijslaan 2, Eindhoven.

Lees het hele artikel woensdag 19 oktober in het ED of in de digitale krant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Een mooie herinnering aan de Dutch Design Week, zo'n DDW-tatoeage

  • Eens (12%)
  • Oneens (88%)
1712 stemmen

poll

Met 450 onderdelen is 9 dagen veel te kort voor de DDW

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
1535 stemmen