Wat is Dat? (2) Sanne Schuurman: de verbinder

Jonge OntwerpersTijdens de DDW komt dagelijks een jonge Eindhovense ontwerper aan het woord.

,,Ik ben ontwerper met een voorliefde voor kleur en een zwak voor textiel. En ik ben één van de initiatiefnemers van designcollectief Envisions. Elk van ons heeft een eigen ontwerppraktijk, maar samen maken we projecten die we in binnen- en buitenland laten zien. We experimenteren met kleur, materiaal en technieken en maken grote installaties waarin ons werk bij elkaar komt in één geheel. Ik kan eindeloos experimenteren met kleurcombinaties. 

Envisions heeft nu een unieke samenwerking met de Spaanse houtfabrikant Finsa. We hebben met de frisse blik van een ontwerper gekeken naar hun materialen. Heel bijzonder dat een fabrikant het aandurft om met een groep ontwerpers buiten de gebaande paden te gaan. 

Het is fijn om in een collectief te werken; we kijken kritisch naar elkaars werk, kunnen elkaar helpen en inspireren. Dat is het mooie aan Eindhoven: de bubble waar je tijdens de Design Academy Eindhoven in zit, blijft er ook na je afstuderen. Als je met zo veel ontwerpers en technische vakmensen bij elkaar zit, kun je geweldige dingen doen."

Envisions in collaboration with Finsa - Wood in process. Te zien: VDMA-gebouw (Central Area).

Volledig scherm
Wood in Process van Envisions. © x
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Een mooie herinnering aan de Dutch Design Week, zo'n DDW-tatoeage

  • Eens (12%)
  • Oneens (88%)
1712 stemmen

poll

Met 450 onderdelen is 9 dagen veel te kort voor de DDW

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
1535 stemmen