Volledig scherm
PREMIUM
© COR DE KOCK

150 uur werkstraf geëist tegen bestuurder hoogwerker

ZWOLLE/SOMEREN - De man die op 3 mei 2016 de hoogwerker bestuurde tijdens het fatale ongeval in Zaltbommel moet volgens justitie een werkstraf krijgen van 150 uur. Bij het incident kwamen Somerenaren Jos Relou en Bart Vink om het leven en raakte Remco van Bogget lichamelijk gehandicapt.

 1. Grove fouten gemaakt bij drama met hoogwerker, waarbij Bart (53) en Jos (61) omkwamen: boete en werkstraf geëist
  PREMIUM

  Grove fouten gemaakt bij drama met hoogwerker, waarbij Bart (53) en Jos (61) omkwamen: boete en werkstraf geëist

  ZWOLLE/SOMEREN – Grove fouten zijn gemaakt bij het ongeval met een hoogwerker, op 3 mei 2016 in Zaltbommel, zo bleek woensdagochtend in de rechtbank in Zwolle. Somerenaren Bart Vink (53) en Jos Relou (61) kwamen hierbij om het leven, de destijds 24-jarige Remco van Bogget overleefde de val van vijftien meter hoogte miraculeus. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste woensdagmiddag 30.000 euro boete voor de werkgever Wijnen Bouw en 220 uur werkstraf voor hoogwerkerverhuurder Van Herwijnen.
 2. Slachtoffer hoogwerkerdrama uit Someren krijgt alle schade vergoed

  Slachtof­fer hoogwerker­dra­ma uit Someren krijgt alle schade vergoed

  SOMEREN - De opluchting is groot bij Somerenaar Remco van Bogget. Alle schade die de enige overlevende van het hoogwerkerdrama in Zaltbommel van mei vorig jaar opliep wordt vergoed. De verzekeraar van het bedrijf dat de hoogwerker leverde heeft de aansprakelijkheid voor het ongeval, waarbij twee collega's verongelukten, erkend. Over de hoogte van de schadevergoeding wordt de komende tijd onderhandeld. ,,Remco is erg blij want dit geeft zekerheid. Hiermee voorkom je ellenlange procedures", reageert zijn advocaat Coen Verberne.