Volledig scherm
In Gemert wordt zondag 18 augustus voor de 16e keer de jaarlijkse Kunstmarkt gehouden (archieffoto). © Ton van de Meulenhof

16e Kunstmarkt in Gemert

GEMERT - Kunstliefhebbers komen zondag 18 augustus volop aan hun trekken in het centrum van Gemert. Daar vindt dan voor de 16e keer de jaarlijkse Kunstmarkt plaats.

De Kunstmarkt is al jaren een begrip in Gemert en omgeving. Uit de 140 kunstenaars die zich dit jaar voor het evenement hebben aangemeld, heeft de organisatie er 75 geselecteerd.  Daarbij is volgens het organiserend comité gestreefd naar ‘een gezonde mix van professionals en betere amateurs'.  Het aanbod omvat onder meer schilderkunst, beeldhouwwerk, grafiek, edelsmeden, glaswerk en textiele werkvormen.

Als speciaal onderdeel kunnen bezoekers dit jaar kennismaken met ‘Cult in de kist'. Voor een kleine bijdrage aan de Stichting Lotus Child Education tonen kunstenaars een bijzondere  performance. Daarnaast biedt de 16e editie van de Kunstmarkt een ‘Pakje Kunst', een ‘meesterstuk‘ ter grootte van een pakje sigaretten, gemaakt door een bekende regionale kunstenaar.

De Kunstmarkt vindt plaats op het Ridderplein in Gemert en duurt zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

  1. Verhalenserie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojournalistiek’
    Achter de schermen

    Verhalense­rie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojour­na­lis­tiek’

    De snelweg A67 begon in 1963 als een enkelbaans weg tussen Veldhoven en Waalre. Anno 2020 is het een overbelaste en dichtgeslibde slagader tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Met grote milieuproblemen en talloze ongelukken met veel betreurde slachtoffers. ,,Zijn we daarvoor immuun geworden?” vroeg onze fotograaf René Manders zich af. ,,Kunnen we daar in het Eindhovens Dagblad eens ruim aandacht aan besteden?”