Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

17 woningen in Bakel zijn inzet van conflict

DEN HAAG/BAKEL – Buurvrouw J. Claassen ziet het niet zitten, de gemeente Gemert-Bakel en aannemer Rob Claassen denken dat de de bouw van 17 woningen op het terrein van zijn aannemersbedrijf juist alleen maar voordelen oplevert voor de buren. Donderdag lag het conflict over de woningbouw aan de Auerschootseweg op de tafel van de Raad van State. 

Buurvrouw Claassen woont naast het bedrijf dat ooit door grootvader Claassen is begonnen maar later is gesplitst. Aannemer Claassen: ‘Mijn vader en oom zijn zich op de bouw gaan richten en mijn nicht en buurvrouw op het onderhoud. Haar bedrijf zit ergens anders en ze woont daar alleen nog. Mijn bedrijf past niet meer in de uitgedijde woonkern van Bakel. Daarom wil ik verhuizen naar bedrijventerrein de Bolle Akker. In ruil bouw ik daar 17 woningen. Dat is toch veel beter dan een bedrijf in een woonwijk.’ 

De bezwaarmaakster was zelf niet aanwezig, de aannemer wel en die legde uit dat hij best veel rekening met de omwonenden heeft gehouden. Ondanks de 2 meter hoge schuttingen op de balkons van de huurappartementen en ramen in matglas vreest  de bezwaarmaakster niettemin inkijk en verlies van privacy. Ook verwacht ze verkeers- en parkeeroverlast.