Volledig scherm
Een beeld van de kapel van het Nazareth-klooster in Gemert in vroegere tijden. © ED

20 mille voor Stichting Nazareth in Gemert

GEMERT - Stichting Nazareth in Gemert krijgt van het Oranje Fonds een bedrag van 20.000 euro voor het verbouwen van de kapel en refter van het Nazareth-klooster.

In de kapel, die door de stichting is aangekocht, komen na de verbouwing de Zorg Coöperatie Gemert, de KBO en gehandicaptenvereniging Houvast te zitten. De coöperatie telt inmiddels ruim 1300 leden, waarvan er ruim 200 als vrijwilliger actief zijn.

De coöperatie is nu nog gehuisvest in enkele ruimten achter het Ruijschenbergh-gebouw aan de Julianastraat, maar daar is te weinig plek voor de vele activiteiten. In het nieuwe onderkomen willen de initiatiefnemers straks nieuwe activiteiten voor kwetsbare groepen ontplooien. Daarnaast worden er straks ook informatiebijeenkomsten over bijvoorbeeld de Wmo gegeven, naast cursussen over bijvoorbeeld omgaan met een tablet.

Ook is er straks ruimte voor ontspanningsactiviteiten. In het Nazareth-klooster en de achterliggende tuin komen appartementen en woningen. Die worden ontwikkeld door BL Huisvesting.