Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

4 aanhangers, boot en gestolen caravan en scooter in beslag genomen in Gemert

GEMERT - Bij een controle op een terrein in Gemert zijn donderdag vier aanhangers, een boot, een gestolen caravan en een gestolen scooter in beslag genomen. Daarnaast werden nog tal van misstanden geconstateerd.

Bij de controle, uitgevoerd door het Peelland Interventie Team PIT), werd één persoon aangehouden. Die bleek nog een gevangenisstraf te hebben openstaan. Andere eigenaren hadden nog geldboetes openstaan. Die zijn ter plaatse geïnd.

De aanhangwagens stonden geparkeerd op de openbare weg. In één van de aanhangers  zaten volgens de gemeente Gemert-Bakel ‘hennep-gerelateerde‘ spullen.  In een schuur op het erf werden eveneens dit soort spullen aangetroffen.

Het PIT-team trof ook chemicaliën aan en constateerde dat er illegaal stroom werd doorgeleverd. Ook werd adresfraude en fraude met uitkeringen geconstateerd. Daarnaast bleek er sprake van illegale bewoning en dierenhandel. 

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.