Joop van Dijck van Leergeld Asten-Someren (l) krijgt van museum-medewerker Bram Nugteren het eerste pasje uitgereikt.
Volledig scherm
Joop van Dijck van Leergeld Asten-Someren (l) krijgt van museum-medewerker Bram Nugteren het eerste pasje uitgereikt. © Cor van de Ven

65 Gezinnen jaar lang gratis naar museum Klok en Peel in Asten

ASTEN - Een jaar lang gratis naar museum Klok en Peel.  Voor 65 gezinnen uit Asten en Someren met een laag inkomen ligt dit eindejaarscadeau klaar. Het idee komt van voorzitter Joop van Dijck van Stichting Leergeld Asten-Someren.  ,,Steeds meer kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor  leeftijdsgenoten heel normaal zijn.” 

 1. Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water
  PREMIUM

  Moe, depressief, niet lekker? Duik in het ijskoude water

  IJszwemmen of winterzwemmen, je hoort het steeds vaker. Ook in Brabant wordt flink gezwommen in de winter. Bijvoorbeeld in de IJzeren Man in Eindhoven, Berkendonk in Helmond, de Oosterplas in Den Bosch en de Galderse Meren in Breda. Het zwemmen is zo populair dat veel ijszwemclubs vol zitten. Soms willen er wel veertig mensen meedoen aan een duik in het koude water. Dan wordt het moeilijk om je aan de coronaregels te kunnen houden. Dus wordt er ook veel gezwommen in nieuwe, kleinere clubs. Of alleen. Wat bezielt mensen om in de winter het ijskoude water in te duiken?
 1. Steunpakket voor ondernemers fors uitgebreid
  Play

  Steunpak­ket voor onderne­mers fors uitgebreid

 2. 'Staakstraat' bij DAF en ASML: 'Om de druk op te voeren naar werkgevers'
  Play

  'Staak­straat' bij DAF en ASML: 'Om de druk op te voeren naar werkgevers'