Volledig scherm
PREMIUM
Mien en Piet Verhoijsen-van Bussel uit Someren. © Familie Verhoijsen

70 jaar getrouwd en nu gescheiden leven: ‘Ik weet niet meer veel, maar zij nog minder’

SOMEREN - Het komt zelden voor, zeventig jaar getrouwd. Platina. De 98-jarigen Piet en Mien Verhoijsen-van Bussel uit Someren zijn op 22 februari zeventig jaar samen maar sinds vier weken wonen ze apart, noodgedwongen. De liefde zit ondanks dat onverminderd diep.

Het leven van bijna-eeuweling Piet Verhoijsen staat sinds kort op zijn kop. Hij woonde de laatste jaren met zijn Mien in verzorgingshuis Eegelshoeve, totdat hij door een val zijn heup brak. Piet belandde vier maanden in het ziekenhuis en Mien kon door haar dementie niet alleen blijven wonen.

  1. Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastingen
    PREMIUM

    Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastin­gen

    ASTEN – Het gaat pijn doen in de Astense portemonnees. Inwoners gaan het komend jaar gemiddeld een kleine zeventig euro meer betalen aan lokale belastingen dan een jaar geleden: 709 euro tegenover 641 dit jaar. De stijging komt met name door hogere heffingen voor afvalstoffen, het riool en de onroerende zaakbelasting (ozb) die met vijf procent stijgt bovenop de indexering. De Astense lasten gaan al met al met iets meer dan tien procent omhoog.