De milieupolitie startte een eigen onderzoek naar vermeende wantoestanden bij ondernemer Van den Broek in Lierop. Deze foto dateert van 2010.
Volledig scherm
PREMIUM
De milieupolitie startte een eigen onderzoek naar vermeende wantoestanden bij ondernemer Van den Broek in Lierop. Deze foto dateert van 2010. © Ton van de Meulenhof

Acht verdachten van criminele mestfraude-organisatie voor de rechter

LIEROP - Mesthandelaar Anthony van den Broek uit Lierop zou jarenlang de spil zijn geweest van een criminele mestfraude-organisatie. Met zeven familieleden en bekenden moet hij zich donderdag inhoudelijk voor de Bossche rechter verantwoorden. Na een complex onderzoek.

  1. Topadvocaat verdedigt 'mestkever' uit Lierop

    Topadvo­caat verdedigt 'mestkever' uit Lierop

    DEN BOSCH/LIEROP - Poolse vrachtwagenchauffeurs die wellicht van meer weten, of verhuurders van mestsilo's die zijn rol kunnen nuanceren tot mensen op zijn eigen werkvloer die veel hebben gehoord. De van mestfraude verdachte Anthony van den Broek uit Lierop wil minstens 35 getuigen laten horen in zijn jarenlang slepende zaak, maakte zijn nieuwe advocaat Jan-Hein Kuijpers dinsdagochtend bekend tijdens een zitting in Den Bosch. Met als gevolg dat de inhoudelijke behandeling waarschijnlijk nog één tot twee jaar op zich laat wachten.