Veehouders bij het provinciehuis in Den Bosch, waar de Provinciale Staten vorige week debatteerden over de aanpak van stikstof.
Volledig scherm
PREMIUM
Veehouders bij het provinciehuis in Den Bosch, waar de Provinciale Staten vorige week debatteerden over de aanpak van stikstof. © ANP

Advocate agrarisch recht: ‘Groei voor boeren in de Peel is een illusie’

LIESSEL - Brabantse boeren zullen alle ruimte om met hun bedrijf te kunnen groeien verliezen, voorspelt advocate agrarisch recht Franca Damen. Volgens de Liesselse zetten de meest recente regels van de provincie veehouders helemaal klem.

Van alle agrariërs in Nederland hebben de Brabantse de meeste reden om zich ernstige zorgen te maken. De nieuwste regels van de provincie leiden tot erg slechte vooruitzichten, is de voorspelling van Franca Damen. De advocate uit Liessel is gespecialiseerd in agrarisch recht en maakt momenteel overuren om bezorgde boeren uit te leggen wat de nieuwe regels concreet inhouden. Maandagavond praatte ze tot in de late uren agrariërs uit Deurne, Asten en Someren bij in Liessel. Ook veel jonge veehouders van  AJK De Peel waren afgereisd naar de info-bijeenkomst.