Volledig scherm
Een AED. © ED

AED in buitenlucht in wijk Paashoef in Gemert

GEMERT - In de Gemertse wijk Paashoef wordt zaterdag 16 maart een nieuwe AED officeel in gebruik genomen. Met zo'n zogenoemde defibrillator kan bij een hartstilstand direct hulp worden verleend.

De nieuwe, voor iedereen toegankelijke AED is te vinden aan het Wethouder Jaspershof en is er, met de hulp van sponsors, gekomen op initiatief van buurtvereniging Ripsoever. Buurtbewoners hebben inmiddels ook reanimatie-trainingen gevolgd. 

De ingebruikname van de nieuwe AED past in het streven van werkgroep HartVeiligWonen om in Gemert-Bakel meer AED’s in de buitenlucht te krijgen.

  1. PREMIUM

    Rijtven rockt met opblaasba­re gitaren

    DEURNE - De gitarist van rockband Mad Cows springt al snel van het podium en gaat midden tussen de dansende bewoners van Het Rijtven staan. Velen van hen hebben een opblaasbare gitaar bemachtigd, zodat zij zich ook even een heuse rockster kunnen wanen. De bezoekers van het eerste O’ROckfestival gaan helemaal los en de normaal zo populaire popmuziek van Frans Bauer, Nick & Simon en Jan Smit wordt deze zonnige zaterdagmiddag voor even vergeten. ,,Een rockfestival was een gewaagde keuze, maar het is een succes geworden”, concludeert festivalbedenker Stijn van den Boogaard.