Volledig scherm
Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter van Royal Swinkels Family Brewers. © ED

Afgezwaaide Bavaria-topman Jan-Renier Swinkels benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

LIESHOUT - Jan-Renier Swinkels (56) is donderdagmiddag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De brouwer werd verrast tijdens een receptie ter gelegenheid van zijn terugtreden als directievoorzitter van Royal Swinkels Family Brewers.

Jan-Renier Swinkels was 33 jaar actief in het familiebedrijf, sinds 2004 als directielid en sinds 2007 als directievoorzitter. In april nam neef Peer Swinkels het stokje over. ,,Onder leiding van Jan-Renier Swinkels kende het bedrijf vele hoogtepunten”, luidt de onderbouwing. ,,Het familiebedrijf groeide naar een recordomzet. Hij liet het bedrijf nationaal en internationaal groeien, maar viel vooral op door de manier waarop: met een consequente en doordachte aandacht voor duurzaamheid en voor goed werkgeverschap.”

De locoburgemeester van Laarbeek, Ria van der Zanden, speldde Jan-Renier Swinkels het bijbehorende versiersel op. Bij een dergelijke benoeming namens de Koning gaat het onder meer om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. Niet alleen het bedrijf of de organisatie moet baat hebben (gehad) bij de verdiensten van de ontvanger van het lintje met kruis, maar ook de samenleving.

Prijzen
Een kleine greep uit de prijzen die Jan-Renier Swinkels - die ook veel tijd vrij maakte om zich in te zetten voor de maatschappij - tijdens zijn periode als directievoorzitter ontving: Master Enterpreneur of the Year award Nederland (2010). ZLTO-initiatiefprijs voor project ‘Boer Bier Water’ (2014). Bavaria verkozen tot beste familiebedrijf ter wereld door Zwitserse International Institute for Management Development (2015). Jan-Renier Swinkels geridderd voor zijn diensten voor Palm Belgian Craft Brewers (2016).