Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Wethouder Henk van Moorsel, Bart Wijnen (Z.O.N. Arbeidsvoorziening), Frank Rooijakkers (ZLTO) en schuureigenaar Frans Raijmakers in Asten-Heusden. © FotoMeulenhof

Agrariërs in Heusden willen samen problemen tackelen

ASTEN-HEUSDEN - Een Poolse vrouw zit ziek in haar woonkamer in een boerderij aan de Pijlstaartweg. Ze werkt normaal gesproken op een boerenbedrijf aan de even verderop gelegen Bleekerweg, maar haar vriend werkt wel in het varkensbedrijf van Maarten van der Velden. ‘Foei’, grapt wethouder Henk van Moorsel, want volgens de huidige regels mag zij daar niet wonen omdat ze niet ter plaatse werkt. Het is exemplarisch voor de problemen waar veel agrariërs in de gemeente Asten tegenaan lopen. Zij pleiten voor verruiming van de regels, bleek donderdag meerdere malen tijdens een rondgang langs diverse locaties voor arbeidsmigranten in Asten-Heusden.

Van Moorsel is bezig met het opstellen van nieuw beleid rondom de huisvesting van buitenlandse werknemers. Er werden al drie informatieavonden gehouden in Asten, Heusden en Ommel. In Heusden ontstond het idee voor de tour van gisteren. Want op locatie kijken zegt meer dan vele letters op papier. Van Moorsel wordt geflankeerd door Bart Wijnen van Z.O.N. Arbeidsvoorziening en ZLTO-voorzitter Frank Rooijakkers.

  1. PREMIUM

    Rijtven rockt met opblaasba­re gitaren

    DEURNE - De gitarist van rockband Mad Cows springt al snel van het podium en gaat midden tussen de dansende bewoners van Het Rijtven staan. Velen van hen hebben een opblaasbare gitaar bemachtigd, zodat zij zich ook even een heuse rockster kunnen wanen. De bezoekers van het eerste O’ROckfestival gaan helemaal los en de normaal zo populaire popmuziek van Frans Bauer, Nick & Simon en Jan Smit wordt deze zonnige zaterdagmiddag voor even vergeten. ,,Een rockfestival was een gewaagde keuze, maar het is een succes geworden”, concludeert festivalbedenker Stijn van den Boogaard.