Vlnr: Wethouder Henk van Moorsel, Bart Wijnen (Z.O.N. Arbeidsvoorziening), Frank Rooijakkers (ZLTO) en schuureigenaar Frans Raijmakers in Asten-Heusden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Wethouder Henk van Moorsel, Bart Wijnen (Z.O.N. Arbeidsvoorziening), Frank Rooijakkers (ZLTO) en schuureigenaar Frans Raijmakers in Asten-Heusden. © FotoMeulenhof

Agrariërs in Heusden willen samen problemen tackelen

ASTEN-HEUSDEN - Een Poolse vrouw zit ziek in haar woonkamer in een boerderij aan de Pijlstaartweg. Ze werkt normaal gesproken op een boerenbedrijf aan de even verderop gelegen Bleekerweg, maar haar vriend werkt wel in het varkensbedrijf van Maarten van der Velden. ‘Foei’, grapt wethouder Henk van Moorsel, want volgens de huidige regels mag zij daar niet wonen omdat ze niet ter plaatse werkt. Het is exemplarisch voor de problemen waar veel agrariërs in de gemeente Asten tegenaan lopen. Zij pleiten voor verruiming van de regels, bleek donderdag meerdere malen tijdens een rondgang langs diverse locaties voor arbeidsmigranten in Asten-Heusden.

Van Moorsel is bezig met het opstellen van nieuw beleid rondom de huisvesting van buitenlandse werknemers. Er werden al drie informatieavonden gehouden in Asten, Heusden en Ommel. In Heusden ontstond het idee voor de tour van gisteren. Want op locatie kijken zegt meer dan vele letters op papier. Van Moorsel wordt geflankeerd door Bart Wijnen van Z.O.N. Arbeidsvoorziening en ZLTO-voorzitter Frank Rooijakkers.