Nelly Thijs-van Esch wandelt bijna elke dag. ,,Dat is beter als zitten", zegt ze vastberaden. ,,En ik kom vanzelf terug hoor.” Maar dat laatste klopt dus niet altijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Nelly Thijs-van Esch wandelt bijna elke dag. ,,Dat is beter als zitten", zegt ze vastberaden. ,,En ik kom vanzelf terug hoor.” Maar dat laatste klopt dus niet altijd. © René Manders/DCI Media

Al heeft ze dementie, Nelly (84) wandelt elke dag: ‘Soms levert dat gevaarlijke situaties op, maar tegenhouden is geen optie’

MARIAHOUT - De 84-jarige Nelly Thijs-van Esch heeft dementie, maar wandelt nog elke dag overal naar toe. Tegenhouden is geen optie, ook al loopt ze soms gevaar op de weg. 

  1. Hyperambitieus plan voor vijf a zes nieuwe dorpen in de Peel: ‘Een droom moet je een keer beginnen’
    PREMIUM

    Hyperambi­ti­eus plan voor vijf a zes nieuwe dorpen in de Peel: ‘Een droom moet je een keer beginnen’

    ODILIAPEEL/MILHEEZE - Het is een hyperambitieus plan, maar daarmee niet minder serieus: het stichten van vijf a zes natuurdorpen in de Peel, ter grootte van 500 tot 600 hectare met plek voor drie- a vierduizend inwoners en duurzame landbouw. Zeg maar Venhorst of Odiliapeel 2.0. Het komt uit de koker van Zeelander Jan Ottens. Die realiseerde al eerder mooie, kleinschaligere projecten in de regio.