E-Fiber sluit samen met provider TriNed de eerste woning in Deurne aan op het glasvezelnetwerk. vlnr: bewoners Toon en Petra Louwers, Paul van Wanrooij van TriNed en wethouder Helm Verhees van Deurne.
Volledig scherm
E-Fiber sluit samen met provider TriNed de eerste woning in Deurne aan op het glasvezelnetwerk. vlnr: bewoners Toon en Petra Louwers, Paul van Wanrooij van TriNed en wethouder Helm Verhees van Deurne. © DCI Media

Allereerste Deurnenaren aangesloten op glasvezel: nog zo'n 14999 huizen te gaan

DEURNE - De vlag kan uit voor veel Deurnenaren. Sinds maandagochtend zijn de eerste bewoners aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. 

Het huis van de familie Louwers staat deze ochtend volledig op z'n kop. In de keuken en de woonkamer staan monteurs, fotografen, een projectmanager, wethouder, directeur, toezichthouder en een hele batterij jongens met verstand van kabels, signalen en zenderinstellingen. Tussen hen in: Toon en Petra Louwers, de allereerste bezitters van een glasvezelaansluiting in de gemeente Deurne.

Ze zijn overrompeld door alle aandacht en de mierenhoop van mensen die deze ochtend hun huis bevolkt. Ja, het is zeker fijn en handig dat glasvezel, vertelt het stel terwijl ze de cadeau gekregen taart in stukken verdelen. Sander van Tuyn van netwerkbouwer E-Fiber is erg in zijn nopjes. 

,,We keken echt uit naar dit moment.” Dagelijks zijn zo'n honderd mensen continu  in de weer om de hele gemeente Deurne te voorzien van een gratis aansluiting op glasvezel. In 2021 moet de hele operatie afgerond zijn, is de verwachting. Zo'n 15.000 huizen staan op de planning om aan te sluiten.