Volledig scherm
© Thinkstock

Amaliazorg onderzoekt haalbaarheid van fusie

OIRSCHOT/ASTEN - Zorgorganisatie Amaliazorg - actief in onder andere Asten, Mariaheide, Oisterwijk en Oirschot - onderzoekt de komende maanden of een fusie met zorgcentrum Sint Franciscus uit Gilze haalbaar is.

Naast de mogelijkheid van een fusie wordt ook gekeken of een intensieve samenwerking tot de mogelijkheden behoort. Dat maken zij bekend in een gezamenlijk persbericht.

Begin 2020 wordt een eindrapportage van het onderzoek verwacht. De Raden van Bestuur en Toezicht nemen op basis van die rapportage een besluit. Dan wordt het nog voorgelegd aan de beide cliëntenraden en ondernemingsraden. Amaliazorg en Sint Franciscus noemen allerlei voordelen van een fusie. Beide organisaties zijn op 'veel punten gelijkwaardig'. Een fusie zou kunnen leiden tot minder overheadkosten en meer slagkracht, zo redeneren ze. 'Een fusie kan het dienstenpakket versterken zodat ze nog beter aansluit op de wensen van de bewoners.'

Beide zorginstellingen geven voornamelijk zorg aan ouderen. Bij Amaliazorg werken zo'n 450 mensen en zijn zo'n 200 vrijwilligers betrokken. Bij de organisatie uit Gilze werken 150 mensen en ruim 165 vrijwilligers.