Volledig scherm
De Klepel in Asten. © FotoMeulenhof

Asten kiest voor nieuw gemeenschapshuis op locatie De Klepel

ASTEN - Het nieuwe gemeenschapshuis van Asten komt waarschijnlijk op de locatie Klepel. Die plek heeft de voorkeur van het gemeentebestuur én de toekomstig gebruikers. De stichting Gemeenschapshuis Asten vestigt zich daarentegen liever in het klooster aan de Wilhelminastraat.

 Van een unanieme keuze is dus geen sprake. Dat maakt wethouder Janine Spoor niet zo veel uit. Zij trok de afgelopen maanden de kar met projectleider Dietmar Schrijnemakers en belegde in totaal zes bijeenkomsten waarbij iedereen zijn of haar mening kon geven. ,,Je weet vooraf al dat niet iedereen blij is met deze keuze”, reageert ze. ,,Het stichtingsbestuur mag een andere visie hebben. Ik ben blij met hoe we het gedaan hebben. Er ligt een goed onderbouwde en zo objectief mogelijke keuze.”

De verenigingen gaven ook de locatie Kerkstraat als beste optie. De stichting Gemeenschapshuis Asten koos voor het klooster. Wat er nu met dat pand gebeurt is nog onduidelijk. De stichting heeft een koper achter de hand mits dit scenario gekozen zou worden.

De Klepel zal, mits de gemeenteraad op 16 april instemt, gesloopt worden. Dat geldt ook voor de omringende gebouwen van de bibliotheek, Wocom en Onis. Binnen achttien maanden kan er dan een nieuw gemeenschapshuis staan. Tevens komt er een ‘meer waardige’ entree naar de achterliggende begraafplaats en een betere verbinding naar het Moussaultpark.

De investeringskosten liggen tussen de acht en elf miljoen euro. Een groot deel hiervan wordt terugverdiend door huuropbrengsten. Wie de eigenaar wordt is onderwerp van discussie de komende maanden, aldus de wethouder.