Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidsmigranten op Prinsenmeer in Ommel © FotoMeulenhof

Asten voert druk op Prinsenmeer rond huisvesting arbeidsmigranten op

ASTEN - De discussie over de huisvesting van arbeidsmigranten op Prinsenmeer in Ommel verhardt. De leiding van het park en wethouder Henk van Moorsel overleggen al maanden hierover, maar een akkoord is niet in zicht. Om een doorbraak te forceren heeft de gemeente nu voor de laatste keer gewaarschuwd: komt er voor 1 mei geen overeenstemming dan volgt een boete. ,,We willen er druk op zetten. Prinsenmeer moet kiezen voor een convenant of voor de juridische weg”, aldus de wethouder.

Wat is er aan de hand? In mei vorig jaar zette de gemeenteraad een streep door een plan van Prinsenmeer en het college om de huisvesting van vijfhonderd buitenlandse werknemers te regelen. Een meerderheid in de politiek vindt dat te veel. 384 is een mooi compromis, exact het aantal dat het park ooit aanvroeg.

  1. Party-plastic passé bij festival Misty Fields in Asten-Heusden
    PREMIUM

    Par­ty-plas­tic passé bij festival Misty Fields in As­ten-Heus­den

    ASTEN-HEUSDEN - Marcel Liebrechts houdt niet van rondslingerende sigarettenpeuken. Het duurt jaren voor ze vergaan en ze zijn slecht voor het milieu, weet het bestuurslid van muziekfestival Misty Fields in Asten-Heusden. „Wij balen echt ontzettend van die dingen. We willen geen peuken meer hoeven rapen.” Hij lacht, maar meent het wel. Vriendelijk verzoek dus of bezoekers die roken gebruik willen maken van de asbakken in de vorm van staande vaten met zand erop.