Hoogaltaar in de Astense kerk.
Volledig scherm
Hoogaltaar in de Astense kerk. © DCI Media

Asten wil cultureel erfgoed bewaken: VVD als enige tegen inzet van gemeentegeld bij onderzoek naar toekomst kerken

ASTEN - Asten blijft het cultureel erfgoed bewaken. Een ruime meerderheid in de politiek wil een subsidie bij het ministerie aanvragen voor het opstellen van een toekomstvisie voor kerken. Alleen de VVD is tegen.

 1. Rechtszaak over nieuwbouw Liessel: Schuur vervangen door schuur, kan dat zo maar
  PREMIUM

  Rechtszaak over nieuwbouw Liessel: Schuur vervangen door schuur, kan dat zo maar

  DEN BOSCH/LIESSEL - De schuur van René Swinkels aan de Hazeldonksedreef in Liessel is zo’n zeventig jaar oud. Hij wil ‘m vervangen door een nieuw exemplaar. Op dezelfde plek met dezelfde bestemming. De gemeente Deurne ziet geen probleem: dit valt onder het zogenoemde overgangsrecht. De buren, het echtpaar Van Wieringen-Hall, zien die problemen wel. Daarom stonden alle partijen dinsdagmiddag voor de rechter.
 2. Al honderd vrijwilligers houden mee de straten in Gemert-Bakel schoon; ‘We hebben zwerfvuil uit een negatieve context gehaald’

  Al honderd vrijwilli­gers houden mee de straten in Ge­mert-Ba­kel schoon; ‘We hebben zwerfvuil uit een negatieve context gehaald’

  GEMERT-BAKEL - Met een paar enthousiaste mensen ging de stichting Schoon Gemert-Bakel in juli van dit jaar van start. Het doel: de straten en parken van Gemert-Bakel ontdoen van zwerfafval. Amper een half jaar later kan ze al de honderdste vrijwilliger inschrijven. Er zijn - voorzichtige - plannen het werkterrein uit te breiden tot andere gemeenten in de Peel, zoals Deurne, Laarbeek en ook Helmond.
 1. Onzichtbare beugel steeds populairder: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activiteiten'
  Play

  Onzichtba­re beugel steeds populair­der: 'In coronatijd heb je toch minder sociale activitei­ten'

 2. Samenvatting | Helmond Sport - Go Ahead Eagles
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | Helmond Sport thuis niet opgewassen tegen Go Ahead Eagles

  4 december