De baan van GAC Gemert voor de renovatie. archieffoto
Volledig scherm
De baan van GAC Gemert voor de renovatie. archieffoto © GAC Gemert

Atletiekbaan GAC Gemert later klaar

GEMERT - De renovatie van de atletiekbaan van GAC Gemert is enkele weken later klaar dan gepland. 

De vernieuwde baan op sportpark Molenbroek had eigenlijk begin deze maand gereed moeten zijn, maar door een vertraging in de werkzaamheden wordt dat - als het weer meewerkt - de week van 7 oktober. Het is daarom nog niet helemaal zeker of de clubkampioenschappen van atletiekvereniging GAC, die altijd in het eerste weekend van oktober plaatsvinden, op de eigen baan gehouden kunnen worden.

,,De aannemer doet nu z'n stinkende best om week 41 te halen. Als dat lukt, houden we de clubkampioenschappen wellicht op 12 oktober", vertelt Heimen Morelissen, vice-voorzitter van GAC. ,,Want clubkampioenschappen op de baan van een ander, dat is natuurlijk een beetje raar.” De trainingen vinden al wel geruime tijd op andere banen plaats, onder meer bij HAC in Helmond en op de atletiekbaan in Uden.

Asfaltlaag

De vertraging is ontstaan nadat een door de aannemer aangebrachte asfaltlaag niet aan de eisen bleek te voldoen. Daarmoest moest de onderlaag voor een tweede keer worden gekeurd. Door de tijd die dit heeft gekost, is de aannemer later dan gepland gestart met het aanbrengen van de kunststof toplaag. 

De renovatie van de Gemertse atletiekbaan kost ruim 816.000 euro. De club zelf draagt daar bijna een ton aan bij. De huidige baan werd in 1998 aangelegd en gaat normaal gesproken vijftien jaar mee. Omdat de baan altijd goed onderhouden is, heeft de atletiekclub renovatie zes jaar kunnen uitstellen.  De vereniging wilde de baan graag uiterlijk dit jaar laten renoveren om zo klaar te zijn voor het 60-jarig jubileum, dat volgend jaar wordt gevierd.