Een impressie van nieuwbouwplan Hooghland/Neerakker 2 in Bakel.
Volledig scherm
Een impressie van nieuwbouwplan Hooghland/Neerakker 2 in Bakel. © Rose en De Bie/BL Huisvesting

Bakel krijgt er woonwijk bij

BAKEL - Mensen die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning in Bakel, krijgen steeds meer keus. Achter de schermen wordt nu gewerkt aan bouwplan Hooghland.

De 84 woningen die in Hooghland zijn voorzien, sluiten in zuidwestelijke richting aan op fase 1 van plan Neerakker, dat inmiddels zo goed als afgerond is. De rond de zestig woningen in dat plan zijn vooral tweekappers, maar ook vrijstaande huizen.

Plan Hooghland, dat al langer in de pijplijn zat en ontwikkeld wordt door BL Huisvesting uit Gemert, omvat nog eens 53 rijwoningen, 13 vrijstaande huizen en 18 tweekappers. De nieuwe wijk heeft in het midden een brede groenzone met waterberging.

Verkoop gestart

In de eerste fase van Hooghland komen zes vrijstaande woningen en twaalf tweekappers aan de al bestaande straat Boothuizen. De verkoop van deze woningen is gestart. De koop-/aanneemsommen van deze huizen variëren van 328.500 tot 439.000 euro.

Om de bouw van de nieuwe wijk mogelijk te maken, moet nog wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Onlangs is een eerste ontwerp gepresenteerd, dat vanwege de coronamaatregelen digitaal aan de buurt is voorgelegd.

Volgend jaar

De gemeente gaat ervan uit dat burgemeester en wethouders volgende maand over het stedenbouwkundig plan kunnen besluiten. De verwachting is dat het plan vervolgens volgend jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Overigens is Hooghland niet het enige nieuwbouwplan in Bakel. Onlangs werden ook twee projecten aan de Roessel gepresenteerd, met plek voor in totaal 62 tot 72 woningen.