Volledig scherm
Bandensteker actief in omgeving Deurne. © Bert Jansen

‘Bandensteker’ wordt betrapt in Zeilberg maar weet na gevecht te ontkomen, man sloeg mogelijk acht keer eerder toe

ZEILBERG/DEURNE - Een lekke band kan iedereen wel eens overkomen, maar in de regio Deurne is het de laatste tijd wel heel vaak raak. Het lijkt erop dat iemand bewust de banden van meerdere auto's lek heeft gestoken. Deze ‘bandensteker’ werd zaterdag mogelijk op heterdaad betrapt, maar wist na een kort gevecht te ontkomen.

Kontakt Zeilberg deelde het verhaal zaterdagavond via Twitter met de wijkagent. Een bandensteker werd zaterdagochtend op heterdaad betrapt in Zeilberg. Daar zag een buurtbewoner dat een man met petje op de hoek van de Berkmortel en Pijnacker een band lek stak. De buurtbewoner wilde de man aanhouden. Deze kreeg enkele klappen van de vandaal, die daarna wist te ontkomen.

Weer een bandensteker?

Eerder werden al meer banden lek gestoken, zoals bij twee auto's op de Roothart in Zeilberg. Dat gebeurde recent ook al bij vijf auto's op de Haringvliet in Deurne en één auto op de Maassingel aldaar. 

Een wijkagent bevestigt dat vrijdagnacht en zaterdagnacht de banden van verschillende auto's lek gestoken zijn in de wijk Koolhof, waar de Maassingel en de Haringvliet onderdeel van zijn. Hij gaat er in zijn tweet van uit dat het steeds om dezelfde dader gaat. 

Volledig scherm
Bandensteker actief in omgeving Deurne. © Bert Jansen


Jaren geleden had Deurne ook lange tijd last van een persoon die banden lek stak. Toen liep het aantal op tot meer dan 30.

Volledig scherm
Een van de getroffen auto's © Bert Jansen