Volledig scherm
Basisschool De Driehoek in Griendtsveen. © Dynamiek

Basisschool De Driehoek in Griendtsveen gered

GRIENDTSVEEN - De Griendtsveense basisschool De Driehoek kan met een gerust hart de zomervakantie in. De school hoeft haar deuren niet te sluiten.

Het afgelopen schooljaar spande het er om of de school wel open kon blijven. Het bestuur van Dynamiek Scholengroep kondigde in november aan dat de school met sluiting werd bedreigd door dalende leerlingaantallen. Voor ouders, dorpsgenoten en leerkrachten was die mededeling reden genoeg om alles op alles te zetten om de school open te houden.

Ze presenteerden in het voorjaar een plan van aanpak om het tij te keren. Jos Baggen, bestuurder van Dynamiek Scholengroep, liet destijds weten erg onder de indruk te zijn van de energie, saamhorigheid en positieve houding waarmee het dorp aan het plan heeft gewerkt.

Kleine werkzaamheden

Tijdens een informatieavond liet Baggen persoonlijk aan alle ouders van De Driehoek weten dat de school openblijft. Hiervoor geldt wel een aantal voorwaarden waar bestuur, ouders en dorp zich samen voor gaan inzetten. Zo gaan zowel ouders als Dynamiek actief ervoor zorgen dat de school bij jonge ouders uit Griendtsveen en omstreken in beeld is. Ook zullen ouders kleine werkzaamheden op school verrichten om het team te ontlasten. 

Verder zoekt de dorpsraad actief het gesprek op met de politiek over renovatie van het gebouw en de leefbaarheid van het dorp. Door dit laatste moet Griendtsveen aantrekkelijk blijven als woonplaats voor jonge gezinnen. Van de kant van Dynamiek wordt samenwerking met de nabijgelegen basisschool De Wouter in America onderzocht.

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.