Sjefke Vaeren met een Sjefke ‘schone straat'. Het is een fragment uit de nieuwe reclamefilm van Bavaria.
Volledig scherm
Sjefke Vaeren met een Sjefke ‘schone straat'. Het is een fragment uit de nieuwe reclamefilm van Bavaria. © Bavaria

Bavaria op zoek naar echte Sjefkes Carnaval

LIESHOUT - Sjefke Vaeren die in Den Haag pleitte voor officiële vrije dagen voor mensen die carnaval vieren. Het was vorig jaar de apotheose van een succesvolle reclamecampagne van de Lieshoutse bierbrouwer Bavaria. Onder het motto '#carnavalvrij’ raakte de brouwer de juiste snaar bij carnavalsminnend Nederland. Vandaag start de nieuwe carnavalscampagne. Bavaria gaat op zoek naar de echte Sjefkes Carnaval.

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.