Volledig scherm
Brasserie De Keizer in Gemert. © Flickr

Bavaria op zoek naar nieuwe uitbater voor De Keizer in Gemert

GEMERT - Bavaria gaat op zoek naar een nieuwe uitbater voor Brasserie De Keizer in Gemert. De Lieshoutse brouwer, sinds kort Royal Swinkels Family Brewers geheten, heeft de inventaris van de horecazaak inmiddels overgenomen. 

De Keizer werd vorige maand failliet verklaard. ,,De bal ligt nu inderdaad bij Bavaria”, laat curator Bob Sijben van Aben & Slag Advocaten desgevraagd weten.

Eigenaar Paul van Thiel zag zich genoodzaakt faillissement aan te vragen omdat de Gemertse brasserie volgens hem in fiscaal opzicht verbonden was aan een aantal andere horecazaken die eerder failliet zijn verklaard. In die val is De Keizer meegesleurd, verklaarde Van Thiel eerder.

De zaken van Van Thiel die eerder failliet werden verklaard, zijn restaurant De Steenoven in Helmond en De Schevelingse In-Loop, een bv van Van Thiel die losstaat van tapperij-restaurant Schevelingen aan de Aarle-Rixtelseweg. Schevelingen is altijd opengebleven en is nog steeds open. Dat geldt ook voor De Steenoven Catering, dat gevestigd is op de Automotive Campus. Die zaken zijn van de zonen van Van Thiel.

  1. Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

    Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

    HEUSDEN - ,,Sorry als de voorstelling misschien wat kneuterig overkwam’', zo besluit poppenspeler en pelgrim ‘broeder Alex’ haast verontschuldigend zijn optreden in de Heusdense kerk. Tijdens de voorstelling vroeg de Franciscaanse poppenspeler (poppentheater De Arme Pelgrim) onder meer aan de circa twintig toeschouwers of de poppen en de liedtekst - op een rol papier - wel goed genoeg zichtbaar waren. Ook stoeide hij met de geluidsversterker.