Brasserie De Keizer in Gemert.
Volledig scherm
Brasserie De Keizer in Gemert. © Flickr

Bavaria op zoek naar nieuwe uitbater voor De Keizer in Gemert

GEMERT - Bavaria gaat op zoek naar een nieuwe uitbater voor Brasserie De Keizer in Gemert. De Lieshoutse brouwer, sinds kort Royal Swinkels Family Brewers geheten, heeft de inventaris van de horecazaak inmiddels overgenomen. 

De Keizer werd vorige maand failliet verklaard. ,,De bal ligt nu inderdaad bij Bavaria”, laat curator Bob Sijben van Aben & Slag Advocaten desgevraagd weten.

Eigenaar Paul van Thiel zag zich genoodzaakt faillissement aan te vragen omdat de Gemertse brasserie volgens hem in fiscaal opzicht verbonden was aan een aantal andere horecazaken die eerder failliet zijn verklaard. In die val is De Keizer meegesleurd, verklaarde Van Thiel eerder.

De zaken van Van Thiel die eerder failliet werden verklaard, zijn restaurant De Steenoven in Helmond en De Schevelingse In-Loop, een bv van Van Thiel die losstaat van tapperij-restaurant Schevelingen aan de Aarle-Rixtelseweg. Schevelingen is altijd opengebleven en is nog steeds open. Dat geldt ook voor De Steenoven Catering, dat gevestigd is op de Automotive Campus. Die zaken zijn van de zonen van Van Thiel.