Volledig scherm
Festivalterrein Die Heise Bierfesten 2018 © Rinus van Houts

‘Beieren maar dan anders’ bij Die Heise Bierfesten in Someren-Heide

SOMEREN-HEIDE - De dirndls en lederhosen kunnen weer uit de kast. Toch krijgen de liefhebbers van Beieren en bier tijdens Die Heise Bierfesten komend weekeinde ook artiesten uit een ander feestgenre voor hun neus, zoals BZB, George Baker en Lee Towers.  Alles draait om de sfeer.  

‘Ontdek een uniek stukje 'Beieren' in Brabant. Met die oproep verleidde de organisatie van Die Heise Bierfesten de afgelopen tijd mensen  om vrijdag, zaterdag en zondag van de partij te zijn op het feestje net buiten Someren-Heide. ,,Er is daar een sfeer, die je alleen kunt bevatten als je een keer komt feesten”, bezweert medeorganisator Bart Hermans. ,,Het is de combinatie van gezelligheid, bier en entertainment.” 

Aan de oproep zullen meer dan 10.000 bezoekers gehoor geven, zo is de verwachting op basis van de kaartverkoop. De naam 'Beieren’ slaat vooral op de zaterdag. ,,Tradities zijn er om in ere te houden, de zaterdag blijft daarom de onvervalste Deutsche Tag. We starten met de schuttenspellen. Immer Hansi en Otto Wunderbar zorgen de hele dag voor de beste Duitse muziek." 

Na het succes van de aflopen jaren keert op vrijdag en zaterdag ook het Heise Megapark terug in een geheel nieuw fris jasje, met onder andere La Fuente, Darkraver en Jody Bernal.

Stube

Quote

Klein en ludiek, wij gaan daar graag in mee, elk half uur is er een nieuwe verrassing. Kleinscha­li­ger is een trend die je in festival­land steeds meer ziet.

Bart Hermans, Festivalorganisator

Geheel nieuw is Die Heise Stube, in een gezellig en sfeervolle verrassingstent wordt alles op zijn kop gezet. ,,Bij binnenkomst vliegt de confetti je om de oren en is er een kermis van C-artiesten, foute schlagers, bingo's, karaoke en andere hilarische dingen op het podium”, zegt Hermans. Hij is enthousiast over Die Heise Stube. ,,Klein en ludiek, wij gaan daar graag in mee, elk half uur is er een nieuwe verrassing. Kleinschaliger is een trend die je in festivalland steeds meer ziet.”

Volledig scherm
BZB (voorheen bekend als Band Zonder Banaan). © ANP Kippa


De openingsdag staat in het teken van het afscheid van de BZB (Band Zonder Banaan). Na 25 jaar stoppen zij met optreden. ,,Voor de liefhebbers een unieke kans om voor het laatst van hun hits Koning Pintenman, Echte Vrienden en de Bankzitter te genieten.”

Lee Towers


Wie zeker niet stopt is George Baker; hij is er voor de liefhebbers van Una Paloma Blanca en Little Green Back.
Traditie is ook de gratis zondagmiddag. ,,Met Dennie Christian en Lee Towers willen we gezelligheid bieden met dit meezingfeest op de familiedag. Wij vinden het belangrijk dat het voor jong en oud leuk is. We hebben bijvoorbeeld buiten een biergarten met speciaalbiertjes. De kinderen kunnen zich vermaken met een aantal attracties zoals een springkussen en de Rups.”

Volledig scherm
Lee Towers © Jan Kok | Boomerang Fotografie
  1. Elsom Open Air in Reusel: 'Zo'n festival in je achtertuin wil je niet missen’

    Elsom Open Air in Reusel: 'Zo'n festival in je achtertuin wil je niet missen’

    REUSEL - Voor Monique Spooren uit Reusel was het een dubbel gevoel om zich onder te dompelen in de drukte op het Elsom Winterfestival. Nog maar net bekomen van de kroning van haar man tot Prins carnaval van Reusel, liet ze zich meeslepen in de muziek en in de massa. "Laten we hopen dat het beter afloopt dan verleden jaar want toen brak ik op weg naar huis mijn enkel na een schuiver op een opgebroken weg."