Volledig scherm
PREMIUM
Oprukkend Pijpenstrootje op afgebrande Peelgrond in de Mariapeel © FotoMeulenhof

Bergen extra werk door Peelbranden: invasie van het Pijpenstrootje

DEURNE/ASTEN - De vele branden in de Peel hebben het Pijpenstrootje een smakelijke en vruchtbare bodem gegeven om nog meer op te rukken dan ooit. De grassoort bezorgt Staatsbosbeheer bergen met extra werk, want hij overwoekert heide en veenmos. 

Het was al geen favoriete plant voor de boswachters van de Groote Peel, Mariapeel en Deurnese Peel. Maar dit jaar zorgt het Pijpenstrootje bij velen van hen voor nog meer frustratie. De taaie grassoort,  die in dichte pollen groeit, steekt op nog meer plekken de kop op dan ooit. Dit heeft alles te maken met de branden van vorig jaar en twee jaar terug, aldus boswachter Martin Carree.

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.