Achtervolging in Deurne.
Volledig scherm
Achtervolging in Deurne. © Facebook/Politie Deurne Asten Someren

Bestuurder (17) zonder geldig rijbewijs aangehouden na achtervolging in Deurne

DEURNE - Een achtervolging heeft in de nacht van zaterdag op zondag geresulteerd in de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Deurne. Hij had meerdere verkeersovertredingen begaan en was bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat melden de politie en een wijkagent.

De 17-jarige bestuurder trok tijdens het rijden de aandacht van de politie. Agenten wilden een controle uitvoeren en gaven hem een stopteken. Daar voldeed de automobilist alleen niet aan. In plaats daarvan ging hij er vandoor en moest de politie een achtervolging inzetten, waarbij de 17-jarige meerdere verkeersovertredingen beging.

De achtervolging stopte na een tocht door een groot deel van Deurne bij een voetgangersbrug. De bestuurder deed een vergeefse poging hierop te rijden. ,,Na een sprintje te voet konden collega’s de bestuurder aanhouden”, aldus een wijkagent.

Buiten de verkeersovertredingen heeft de verdachte zich ook schuldig gemaakt aan strafbare feiten. Hij was volgens de politie niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Er wordt nader onderzoek gedaan.. 

Achtervolging in Deurne.
Volledig scherm
Achtervolging in Deurne. © Facebook/Politie Deurne Asten Someren