Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Ruud Hakvoort en wethouder Janine Spoor © Carla van Loon

Bibliotheek in Asten vernieuwd ondanks sloopplannen

ASTEN - Na maanden van werkzaamheden werd de Astense bibliotheek zaterdagmorgen feestelijk heropend. Lang zullen de Astenaren niet kunnen genieten van de vernieuwingen. Het pand zal vrijwel zeker gesloopt worden voor de bouw van een nieuw gemeenschapshuis waarin ook de bibliotheek een plekje zal vinden.

Voor sommige Astenaren komt het als een verrassing dat de bibliotheek, nu gevestigd in een eigen pand, ruimte wil gaan huren in het nieuwe gemeenschapshuis. Ruud Hakvoort, directeur van Bibliotheek Helmond-Peel, vindt het juist een logische keuze. ,,Het is onze droom dat de bibliotheek een huiskamer is voor alle Astenaren, een plek waar iedereen welkom is en kan verblijven. Het liefst 24 uur per dag. Als je dan ook nog met elkaar onder één dak zit, is dat pure winst.” Hakvoort hoopt dat alle gebruikers van het nieuwe gemeenschapshuis straks gebruik zullen maken van de bibliotheek, bijvoorbeeld om er cursussen te geven, rustig te werken of concerten te houden.

  1. St Servatiusgilde in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandelzwaaien is als Joris en de draak’
    video

    St Servatius­gil­de in Lieshout bestaat 600 jaar: 'Vaandel­zwaai­en is als Joris en de draak’

    LIESHOUT - Willem van Pelt heeft zo zijn manieren om te testen of zijn zoontjes ook gildebroeders in hart en nieren zijn. ,,Bas, weet jij waar vendel voor staat?'', vraagt de hoofdman van het jubilerende St. Servatiusgilde tijdens de viering van het 600-jarig bestaan aan zijn 13-jarige zoon. Na een korte denkpauze antwoordt Bas met een reeks ridderlijke begrippen: ,,vrede, eendracht, nobelheid, discipline, eerbied, lach en leven.''