Volledig scherm
PREMIUM
*carnavalsclub* uit Asten werft stagiares © FotoMeulenhof/Rene Manders

Bier drinken mag tijdens stage bij CV De Plekkers in Asten

ASTEN - Altijd al willen weten hoe het reilt en zeilt binnen een carnavalsvereniging? De Plekkers uit Asten biedt één seizoen lang een opvallend kijkje in de eigen keuken. Gehoopt wordt dat uiteindelijk drie stagiaires blijven plakken. ,,Het gaat om een heel serieus plan.”

Er bestaan veel misverstanden over carnavalsverenigingen. Er zou in de periode februari en maart alleen maar bier gedronken worden en gehost worden in lokale kroegen. Vorst Hans Smeets van carnavalsvereniging De Plekkers in Asten wil dat beeld graag nuanceren. Hij is samen met zijn collega-bestuurders zo’n tien maanden per jaar druk bezig met carnaval en het reilen en zeilen binnen de club. ,,Je ziet van buitenaf vaak niet hoe het werkt binnen een carnavalsvereniging”, begint hij zijn betoog. ,,We doen ook veel voor de samenleving. Zo hebben we bijvoorbeeld ieder jaar een ouderenmiddag en komen we bij Kans Plus. Er komt veel bij kijken om dat allemaal te organiseren.”

  1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
    PREMIUM

    Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

    HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.