Volledig scherm
PREMIUM
*carnavalsclub* uit Asten werft stagiares © FotoMeulenhof/Rene Manders

Bier drinken mag tijdens stage bij CV De Plekkers in Asten

ASTEN - Altijd al willen weten hoe het reilt en zeilt binnen een carnavalsvereniging? De Plekkers uit Asten biedt één seizoen lang een opvallend kijkje in de eigen keuken. Gehoopt wordt dat uiteindelijk drie stagiaires blijven plakken. ,,Het gaat om een heel serieus plan.”

Er bestaan veel misverstanden over carnavalsverenigingen. Er zou in de periode februari en maart alleen maar bier gedronken worden en gehost worden in lokale kroegen. Vorst Hans Smeets van carnavalsvereniging De Plekkers in Asten wil dat beeld graag nuanceren. Hij is samen met zijn collega-bestuurders zo’n tien maanden per jaar druk bezig met carnaval en het reilen en zeilen binnen de club. ,,Je ziet van buitenaf vaak niet hoe het werkt binnen een carnavalsvereniging”, begint hij zijn betoog. ,,We doen ook veel voor de samenleving. Zo hebben we bijvoorbeeld ieder jaar een ouderenmiddag en komen we bij Kans Plus. Er komt veel bij kijken om dat allemaal te organiseren.”

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.