Volledig scherm
Koningin Maxima tijdens de viering van driehonderd jaar brouwerij Bavaria. Het bedrijf wordt geleid door de zevende generatie van de familie Swinkels. © ANP

Bierpakket voor eerlijke vinder gestolen bierkraantje Bavaria

STIPHOUT - Een Stiphoutenaar heeft het gestolen bierkraantje van Royal Swinkels Family Brewers (voorheen Bavaria) dinsdagmiddag teruggegeven aan Noud Swinkels. De eerlijke vinder werd door de horecamanager beloond met een bierpakket. 

De man had de kraan vrijdagavond in de bosjes nabij de kiosk op de Kouwenberg in Aarle-Rixtel gevonden. Hij was op weg met vrienden naar het Oktoberfeest. Het jubileumvat waar het kraantje ophoort, wordt gebruikt tijdens allerlei festiviteiten. Afgelopen weekend stond het op het Oktoberfeest.

  1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
    PREMIUM

    Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

    HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.