Volledig scherm
Bloemen en vuurwerk op de plaats waar de twee jongens uit Someren-Eind om het leven kwamen. © Bert Jansen

Bloemen en vuurwerk voor omgekomen mannen (20) uit Someren-Eind, condoleanceregister geopend

UPDATE (2)SOMEREN - Op de plaats waar donderdagavond de twee mannen van 20 verongelukten, zijn bloemen gelegd. Ook hebben nabestaanden vuurwerk afgestoken. 

Jongerencentrum Komokus in Someren-Eind is zaterdag de hele dag open geweest om vrienden en bekenden op te vangen. Enkele tientallen mensen hebben er volgens welzijnsorganisatie Onis gebruik van gemaakt. Zij konden er herinneringen ophalen en een condoleanceregister ondertekenen. 

Ook het slotconcert van de Eindse Muziekvereniging Juliana stond in het teken van het ongeval. Bestuurslid Sjef Wijnen bracht in zijn openingswoord het ongeval ter sprake en sprak zijn deelneming uit aan de beide families. 

De mannen werden donderdagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze aan de Broekstraat in Someren met auto en al in het water terechtkwamen. In het ziekenhuis zijn ze overleden. 

Overlijden hard aangekomen

Beide mannen komen uit Someren-Eind. In het dorp is het overlijden van de mannen hard aangekomen. Nabestaanden laten op sociale media reacties achter en delen herinneringen aan de mannen, die erg van auto's hielden. ,,Het is een onvoorstelbaar groot verdriet en verlies voor de ouders, familie en vrienden", zei burgemeester Dilia Blok. ,,Zo jong nog, verschrikkelijk. Het raakt ook onze hele gemeenschap diep. Velen in onze gemeente, in het bijzonder in Someren-Eind, hebben de jongens direct of indirect gekend.‘’ 

Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van het ongeluk. Dat onderzoeken specialisten van de Verkeer Ongevallen Analyse (VOA) van de politie.  Het heeft volgens omstanders lang geduurd vooraleer de hulpdiensten spullen als zuurstofmaskers, handschoenen en spuiten hadden en opgeruimd. Volgens een woordvoerder van de gemeente Someren was dat omdat de focus van de hulpdiensten lag op het zo snel en adequaat mogelijk vervoeren van de slachtoffers. ,,Daardoor zijn daarna in het donker enkele spullen blijven liggen. Inmiddels zijn ze opgehaald", laat zij weten.