Volledig scherm
PREMIUM
Agrarische dagen in Someren-Heide. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Boerensector presenteert slimme innovaties in Someren

SOMEREN - Vanuit het hele land kwamen boeren en burgers dit weekend naar Someren-Heide voor de Agrarische Dagen Someren.

Dat tijdens de dertiende Agrarische Dagen in Someren-Heide veel aandacht is besteed aan verbinding leggen tussen boeren en burgers is boerin Agnes van Boer Zoekt Vrouw niet ontgaan. De van oorsprong Nuenense is vanuit Drenthe naar De Hei gekomen voor het evenement. ,,Ik vind het bijzonder dat hier zoveel begrip is voor elkaar. De boer moet begrijpen dat de burger zijn beste klant is en andersom zou het leuk zijn als de burger producten van boeren uit eigen land gaat eten.” Ze is uitgenodigd voor een toespraak die voor een deel gericht is aan jonge beginnende boeren. ,,Laat je goed informeren en blijf in gesprek met de overheid over de steeds veranderende regelgeving.”

  1. Pelsdierteller uit Gemert: Fiod-inval is ‘woest aangezet’
    PREMIUM

    Pelsdier­tel­ler uit Gemert: Fi­od-in­val is ‘woest aangezet’

    GEMERT - De inval door fiscale opsporingsdienst Fiod in zijn bedrijf is vorige week ‘heel woest aangezet’. Dat is de eerste reactie van eigenaar Pieter Schoone van de Inlevercentrale. Zijn onderneming die bontvellen telt, sorteert en controleert op kwaliteit en kleur is mogelijk betrokken bij grootschalige belastingontduiking door nertsenfokkers. Schoone zwakt het gebeurde af, zonder dieper in te gaan op de inhoud van de zaak ,,Het is niet zo schokkend als het nu lijkt.”