Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Boete 45.500 euro voor chrysantenkweker in Aarle-Rixtel

DEN HAAG/AARLE-RIXTEL- Chrysantenkwekerij Croyse Loop GmbH in Aarle-Rixtel moet 45.500 euro boete betalen voor zes overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen. Dit besliste de Raad van State woensdag in hoger beroep.

De bloemenkweker werd aanvankelijk door het UWV aangeslagen voor 216.000 euro. Bij een inval op het bedrijf in 2011 werden 27 Roemen aangetroffen. Volgens het UWV had Croyse Loop GmbH, een vennootschap naar Duits recht, voor geen van de arbeidsmigranten een werkvergunning aangevraagd.

  1. Zedenpolitie onderzoekt door scholieren verspreid seksfilmpje

    Zedenpoli­tie onderzoekt door scholieren verspreid seksfilm­pje

    GEMERT - De afdeling zeden van de politie onderzoekt het seksfilmpje dat via AirDrop door scholieren wordt verspreid. ,,We trachten te achterhalen wie betrokken is bij het tot stand komen hiervan”, zegt een politiewoordvoerster. Er is geen sprake geweest van een fotomontage, zoals eerder abusievelijk werd gemeld. ,,De persoon op het filmpje blijkt niet de leerlinge van de school in Gemert te zijn (Commanderij). Dat hebben wij destijds vastgesteld. Wij weten niet wie het meisje op de film wel is.”