Volledig scherm
PREMIUM
© RvS

Buren moeten woningsplitsing Lierop accepteren

DEN HAAG/LIEROP - De Raad van State ziet geen onoverkomelijk probleem in de splitsing van een langgevelboerderij in Lierop in twee afzonderlijke woningen.

In ieder geval betekenen de splitsing en de verbouwingen niet dat de cultuurhistorische waarde van de boerderij aan het Heieind onherstelbaar wordt aangetast. Uit rapportages blijkt dat de meest waardevolle delen van de boerderij zich binnen bevinden, zoals een ankerbalkgebint, een authentiek gewelfde kelder en een zijmuur met zonstenen. Dat de oorspronkelijke westgevel is gesloopt en de nieuwe een halve meter is teruggezet, acht de Raad niet onoverkomelijk, omdat de nieuwbouw toch op traditionele wijze is uitgevoerd. 

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.