Volledig scherm
Bloembakken plaatsen in de Kapelstraat in Beek en Donk © FotoMeulenhof

Burgemeester Laarbeek boos na opruiing via Facebook

BEEK EN DONK - De Kapelstraat in Beek en Donk zou op 1 september decor zijn van een illegale straatrace. Burgemeester Frank van der Meijden gaat onderzoeken of deze vorm van opruiing op social media strafrechtelijk veroordeeld kan worden. ,,Dit soort gekkigheden ga ik niet toestaan.”

Verkeer in de Kapelstraat vormt al vele maanden een bron van ergernis. Omwonenden vinden dat er veel te hard gereden wordt, waarop Laarbeek bloembakken plaatste. Deze maatregel had echter geen succes, want ze werden kapotgereden door automobilisten. Recent werd een nieuwe poging gedaan de veiligheid te vergroten door een wegversmalling te maken. Desondanks kan het enkele Laarbeekers niet hard genoeg gaan, getuige de oproep op social media tot een straatrace na de zomervakantie.

,,Er is veel interesse in het evenement”, constateert Van der Meijden. ,,24 mensen willen deelnemen en ruim honderd mensen wilden komen kijken. De politie en ik hebben een aantal mensen in het vizier. Met hen gaan we een goed gesprek aan. Tevens bestuderen we of we bestuurs- of strafrechtelijk kunnen optreden tegen deze opruiing die wij niet wensen.” 

Laarbeeks eerste burger vindt dat je je normaal hoort te gedragen in een woonwijk. Mocht de aangekondigde straatrace een grap blijken, dan is dat compleet misplaatst zegt Van der Meijden. ,,We hebben al medegedeeld: blijf van Facebook af.”