Volledig scherm
x © Bert Jansen

Burgemeester Vos van Asten leeft mee met jonge slachtoffer van verkrachting: ‘Ik ben hiervan geschrokken’

ASTEN - ‘Ik ben geschrokken van het voorval in Heusden en leef erg mee met het slachtoffer en haar familie’, dat laat burgemeester Vos van Asten dinsdag weten in een statement naar aanleiding van de verkrachting afgelopen zondag. 

Een 18-jarige vrouw werd afgelopen zondagnacht verkracht in de bosjes ter hoogte van de Kasteellaan in Heusden. De jonge vrouw was volgens de politie met vrienden wat gaan drinken in het centrum van Asten. Via de Emmastraat fietste ze rond één uur ‘s nachts over de Wolfsberg om vervolgens via de rotonde de Voorste Heusden op te fietsen. Net voor de Kasteellaan werd de vrouw van haar fiets geduwd door een onbekende man op een fiets. In de bosjes werd de vrouw bedreigd. De man pleegde vervolgens seksuele handelingen bij haar en ging ervandoor.

Direct en kordaat

De burgemeester zegt mee te leven met het slachtoffer en haar familie en geschrokken te zijn van wat er is gebeurd. Het doet hem bovendien goed om te zien dat de politie ‘de zaak direct en kordaat heeft opgepakt met hopelijk als resultaat dat de dader snel wordt gepakt’. Inmiddels is dat gebeurd. Dinsdagmiddag werd bekend dat er iemand is aangehouden voor de verkrachting.

Volledig scherm
De Astense burgemeester Hubert Vos. © Kees Martens