Johan van der Heijden (L) van Burgerinitiatief Behoud Gemeenschapshuizen voor Laarbeek reikt dinsdagmorgen de handtekeningen en een verklaring uit aan burgemeester Frank van der Meijden.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan van der Heijden (L) van Burgerinitiatief Behoud Gemeenschapshuizen voor Laarbeek reikt dinsdagmorgen de handtekeningen en een verklaring uit aan burgemeester Frank van der Meijden. © Burgerinitiatief Behoud Gemeenschapshuizen voor Laarbeek

Burgerinitiatief verzamelt 888 handtekeningen voor behoud gemeenschapshuizen in Laarbeek

LAARBEEK - Of ze een gesprek mogen met de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Dat was in het kort de vraag die het burgerinitiatief Behoud Gemeenschapshuizen voor Laarbeek gistermorgen op het gemeentehuis stelde.

De initiatiefnemers willen dat het beheer van de vier gemeenschapshuizen niet overgaat naar een grote welzijnsorganisatie buiten Laarbeek. En om hun wens kracht bij te zetten, hadden ze 888 handtekeningen op zak. ,,Die hebben we in een week tijd verzameld in de gemeenschapshuizen", zegt woordvoerder Johan van der Heijden. ,,We zijn dus niet langs de huizen gegaan. Als we dat hadden gedaan, hadden we waarschijnlijk wel een veelvoud opgehaald. We proeven eruit dat de toekomst van de gemeenschapshuizen erg leeft. Sommigen zijn ronduit boos.”