Volledig scherm
De garage op het Stationsplein wordt gesloopt. © FotoMeulenhof

Buurman Stationsplein Deurne bang voor inkijk in douche en wc

DEURNE - Binnen twee weken beslist de Raad van State over de bouw van twaalf appartementen aan het Stationsplein in Deurne waar nu nog horecabedrijf Stationszicht en de leegstaande garage Goossens staan.

Bewoner van de Spoorlaan W. van den Berkmortel stapte donderdag naar de Raad van State tegen het bestemmingsplan. Hij vroeg om schorsing omdat de gemeente de omgevingsvergunning al heeft verleend aan Woonveste Bouw B.V. Het gaat om negen kleinere huur- en drie koopappartementen voor starters en senioren. Op de begane grond komt een café of cafetaria. Stationszicht en Goossens worden gesloopt. 

Parkeerplaatsen

Buurman Van den Berkmortel zegt bezorgd te zijn over het aantal parkeerplaatsen want dat zijn er volgens hem te weinig. Voor het horecabedrijf bijvoorbeeld hoeven van de gemeente geen parkeerplaatsen te worden aangelegd. Van den Berkmortel vreest ook dat van de twaalf buren die hij straks heeft er zeker acht rechtstreeks in zijn huis kunnen kijken. ,,Tot in mijn douche en mijn wc aan toe’’, zegt hij.

De grond voor de appartementen is nog in eigendom van de gemeente.