Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners protesteren tegen mogelijke komst arbeidsmigranten in te koop staande boerderij aan de Nieuwendijk in Someren © FotoMeulenhof

Buurt Someren tegen komst arbeidsmigranten

SOMEREN - Ze dreigen met het blokkeren van het beoogde pand met hun eigen tractoren. Boze buurtbewoners aan de Nieuwendijk in Someren zijn mordicus tegen de komst van twintig arbeidsmigranten in een privéwoning. ,,Nu is het nog lekker rustig in de buurt.”

Ze begrijpen er helemaal niets van. Hoe kan de gemeente Someren een vergunning verlenen voor twintig arbeidsmigranten in een leegstaande woning die voor 499.000 euro te koop staat? Massaal werd bezwaar gemaakt, maar een vergunning voor verbouwing van de woning voor de komst van de buitenlandse arbeidskrachten werd op 4 juni verleend. Nu hebben de buurtbewoners nog vijf weken de tijd om hun grieven op papier te zetten.

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.