Inge van Dijk, CDA-voorzitter in Noord-Brabant en wethouder in Gemert-Bakel.
Volledig scherm
Inge van Dijk, CDA-voorzitter in Noord-Brabant en wethouder in Gemert-Bakel. © ANP

CDA'er Inge van Dijk: ‘een echte Brabantse met een gouden hart’

GEMERT-BAKEL - Bij het grote publiek is ze vrijwel onbekend, de Gemert-Bakelse wethouder Inge van Dijk, die begin volgend jaar De Peel voor de Haagse Tweede-Kamerbanken verruilt. Zo onbekend dat ze op radiozender NPO1 in een nieuwsprogamma gisteren per ongeluk Inge de Bruijn genoemd werd. 

 1. Met Lucille Werner wordt nóg een Zuidoost-Brabantse Kamerlid: ‘Met deuren slaan en champagne ontkurken’
  PREMIUM

  Met Lucille Werner wordt nóg een Zuid­oost-Brabantse Kamerlid: ‘Met deuren slaan en champagne ontkurken’

  EINDHOVEN - Lucille Werner is de grote verrassing van de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. De Eindhovense staat op plek 10 van de lijst, dus de kans is groot dat ze een plek krijgt in de Kamer. Ze is daarmee het tweede verrassende nieuwe Kamerlid uit Zuidoost-Brabant, na Inge van Dijk. ,,Een beetje creativiteit in de politiek is niet verkeerd.’’
 2. Onrust over CDA-kandidatenlijst Kamer, onder meer door hoge plaats voor Bakelse Inge van Dijk

  Onrust over CDA-kandidaten­lijst Kamer, onder meer door hoge plaats voor Bakelse Inge van Dijk

  GEMERT-BAKEL/EINDHOVEN - Vanmiddag wordt de CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen gepresenteerd, maar de onrust achter de schermen is nu al dagenlang groot. Er is een aantal opvallende keuzes gemaakt, waaronder een derde plek voor de omstreden wethouder Inge van Dijk van Gemert-Bakel. Grote verrassing is presentatrice Lucille Werner uit Eindhoven, die op plek 10 op de lijst staat.