Volledig scherm
© ANP XTRA

Celstraf voor Udenaar (79) wegens ontucht met patient Lieshout

DEN BOSCH - Een 79-jarige man uit Uden krijgt van de rechtbank vier maanden voorwaardelijke celstraf omdat hij ontucht pleegde met een verstandelijk beperkte man. Die ontmoette hij in een inrichting in Lieshout.

De twee maakten een seks-afspraak via internet. Pas in Lieshout merkte de Udenaar dat de ander patiënt was omdat hij in een inrichting woonde. Verpleging wees hem daar de deur. De volgende dag haalde hij de ander op bij diens ouders en nam hij hem mee de bossen in. Volgens de Udenaar wist hij niet dat zijn afspraakje geestelijk beperkt was. Diens moeder omschrijft hem als een grote kleuter en ook de rechtbank vond het verhaal bijzonder onaannemelijk. De patiënt is geestelijk 3 jaar en dat moet de man hebben geweten. Volgens het vonnis dacht hij enkel aan zijn eigen gerief.

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.