Volledig scherm
PREMIUM
IVN gebouw in Aarle-Rixtel. © FotoMeulenhof

Crowdfunding om IVN-gebouw Aarle-Rixtel helemaal duurzaam en rolstoelvriendelijk te maken

AARLE-RIXTEL - Om de verbouwing van verenigingsgebouw De Bimd tot duurzaam natuureducatiecentrum af te ronden zoekt IVN Laarbeek extra budget. De natuurvereniging start vrijdag een crowdfunding-actie. ,,De bedoeling is dat we een milieu-, klimaat- en rolstoelvriendelijk gebouw krijgen", zegt Harrie Löring van IVN Laarbeek. ,,Een gebouw dat aansluit bij de IVN-gedachte. En dat bovendien toegankelijk is voor ouderen of mensen met een beperking.”

Afgelopen jaren onderging De Bimd, het verenigingsgebouw van de Laarbeekse natuurvereniging aan de Beekseweg in Aarle Rixtel, een ware metamorfose. Met ondersteuning van onder meer de gemeente en Rotary Gemert-Bakel-Laarbeek kreeg de van oorsprong mobiele kantoorruimte een nieuwe duurzame schil. In twee fases werd het dak verhoogd en voorzien van zonnepanelen, werden drie wanden geïsoleerd en de instructiezaal opnieuw ingericht. De oplevering vond afgelopen najaar plaats. 

 1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
  PREMIUM

  Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

  HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.
 2. Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  HEUSDEN - ,,Sorry als de voorstelling misschien wat kneuterig overkwam’', zo besluit poppenspeler en pelgrim ‘broeder Alex’ haast verontschuldigend zijn optreden in de Heusdense kerk. Tijdens de voorstelling vroeg de Franciscaanse poppenspeler (poppentheater De Arme Pelgrim) onder meer aan de circa twintig toeschouwers of de poppen en de liedtekst - op een rol papier - wel goed genoeg zichtbaar waren. Ook stoeide hij met de geluidsversterker.